A început Evaluarea Naţională. Emoţii mari la limba şi literatura română

A început Evaluarea Naţională. Emoţii mari la limba şi literatura română

A fost primul examen important din viaţă pentru elevii de clasa a VIII-a. Este testul în urma căruia drumul celor mai mulţi dintre adolescenţi începe să se contureze. S-a chemat, de-a lungul timpului, treapta întâi, teză naţională, capacitate, iar acum e Evaluarea Naţională. Şi a început cu proba la limba şi literatura română. Peste 161.000 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut examenul. 15.000 dintre cei înscrişi la începutul anului şcolar nu s-au înscris şi la examen.

Emoţii, deopotrivă, pentru copii şi părinţi luni dimineaţă, în faţa tuturor şcolilor din ţară. Este o generaţie greu încercată: examenele vin după mai bine de doi ani de pandemie, în care orele au fost făcut făcute online. Greva profesorilor, din ultimele trei săptămâni de şcoală, a fost un element în plus pentru bulversarea elevilor. Două ore mai târziu, cei mai mulţi au ieşit extrem de fericiţi din sala de examen. 

La primul subiect elevii au avut de rezolvat mai multe exerciţii în baza a două texte epice, iar la cel de-al dolea subiect au avut de caracterizat un personaj dintr-o operă a lui Ioan Slavici. Profesorii spun că subiectele au fost de nivel mediu. Pentru elevii de clasa a 8-a mai urmează un hop, miercuri, când vor avea Evaluarea Naţională la matematică.

 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt