A început ,,Litoralul pentru toţi"

A început ,,Litoralul pentru toţi"

A început programul ,,Litoralul pentru toţi". Românii se pot caza astfel la hotelurile şi pensiunile de la mare chiar şi cu 35 de lei pe noapte. Sunt pachete şi cu 70% mai ieftine în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon. La final, hotelierii şi agentii de turism încep să tragă linie şi anunţă o vara mai slabă decât trecut.

La început de toamnă, turistii care mai vin la mare sunt cei cu mai puţini bani, care aleg programele de reduceri masive la cazare, cum ar fi  ,,Litoralul pentru toţi". Foarte rar mai sunt familii care vin toamna, de dragul anotimpului.

Afaceristii de pe litoral nu sunt deloc multumiţi de cum a decurs aceasta vară. Cu toţii spun că a fost un sezon mult mai slab faţă de anii anteriori. De departe, scăderea puterii de cumpărare a fost motivul principal pentru care turiştii au tăiat vacanţele de pe listă ori le-au scurtat drastic. S-a văzut în numărul de nopţi plătite la hotel.

Scăderea numărului de turişti s-a observat cel mai bine pe nisip, la închirierea de umbrele şi şezlonguri. Încasările operatorilor de plaje s-au diminuat drastic.

Eforie a fost însă staţiunea vedetă a verii care tocmai s-a încheiat. Plajele au fost pline, iar la hoteluri şi la pensiuni cu greu s-au găsit camere de închiriat. Chiar şi asa, turiştii nu au fost cheltuitori din cale-afară, iar încasările n-au fost mari. Lucrurile au stat ceva mai bine la Costineşti, unde, în wekendurile cele mai aglomerate, au fost 50.000 de oameni.

Cine a pierdut? Mamaia şi Mamaia Nord, adica plajele spre Năvodari, unde s-au construit ansambluri rezidenţiale de lux. Agenţiile de turism au contabilizat constant pierderi.

Un milion de turişti a avut litoralul anul acesta, conform celor mai optimiste estimări.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt