A început săptămâna modei la Iaşi

A început săptămâna modei la Iaşi

Romanian Creative Week a reînceput la Iaşi, după mai bine de un deceniu de la ultima sa ediţie. Evenimentul reuneşte designeri români consacraţi dar şi creatori de modă aflaţi la început de carieră. Romanian Creative Week se va desfăşura până duminică, în capitala Moldovei

Evenimentul reprezintă un pas spre normalitate chiar dacă nu este una totală. Pentru cei care nu pot fi prezenţi pot urmă tot ce se întâmplă pe canalul de youtube. Peste 100 de voluntari sunt implicaţi în activităţile din cadrul acestui vast eveniment găzduit de Iaşi.

Irina Schrotter, designer şi organizator- Am îndrăznit să ne dorim să fim împreună, am organizat 40 de evenimente în foarte multe locaţii tocmai pentru a fragmenta foarte mult prezenţa oamenilor, un singur eveniment foarte mare, cu public limitat la 500 de spectatori Romanian Fashion Week în grădinile palatului, în rest în axa care merge de la Muzeul Sadoveanu şi ajunge până pe Splai Bahlui veţi putea vedea foarte multe activări, expoziţii, tot felul de instalaţii montate de către artiştii prezenţi în concursurile noastre sau invitaţi ai evenimentelor noastre. Palatul Culturii găsduişete nu mai puţin de 6 evenimente la interiorul lui, curtea interioară este deschisă pentru prima dată influencerilor care vin la Iaşi.

În ziua de astăzi totul este o provocare, o aruncare în gol. Evenimentele sunt fantastice susţine Alin Gălăţescu, cel care spune că Iaşul poate fi în prim plan datorită unui astfel de eveniment de anvergură şi poate întrece, cu succes, Bucureştiul şi Clujul.

Printre lucrările expuse se pot vedea şi obiecte confecţionate cu mare migală de meşteri populari din zona Moldovei.

Costi Lungu, meşter popular- Sunt la expoziţia asta cu baltagele mele şi cu toiegele cu care, care sunt principalul
meşeşug pe care îl practic, confecţionarea de baltage, toiege ornate cu foiţe de cositor , o tehnică străveche din păcate dispărută dar din fericire reânviată de mine.

Ionela Lungu, meşter popular- Este un eveniment foarte interesant şi probabil că viaţa culturală a Iaşului şi a Moldovei în general chiar simţea, eu una simţeam nevoia de aerul acesta cultural, mai ales după un an atât de greu.

Fiecare mică expoziţie dă răspunsuri la provocările de zi cu zi, fac pafrte dintr-un contidian tumultos.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt