A încercat să îşi scoată braţara de supraveghere

A încercat să îşi scoată braţara de supraveghere

Primul agresor monitorizat cu o brăţară electronică din România a încercat să distrugă dispozitivul. A vrut să taie brăţara cu o foarfecă. Nu a reuşit. Dispeceratul de poliţie a primit o alarmă imediat. Bărbatul a fost reţinut şi trebuie să plătească şi contravaloarea kitului de monitorizare. În jur de 2500 de euro.

La nici o săptămână de la începerea programului pilot al Poliţiei Române de monitorizare a agresorilor cu sisteme electronice a apărut şi prima tentativă de evadare. Un bărbat în vârstă de doar 23 de ani a intrat în programul de supravegher e în urmă cu câteva zile. A fost primul agresor care s-a ales cu un astfel de dispozitiv. Doar că, a încercat să îşi dea jos brăţara cu speranţa că nimeni nu îşi va da seama. A vrut să o taie cu o foarfecă şi imediate a început să sune alarma la dispeceratul care îl monitoriza.

Alarma pentru brăţările electronice se activează în mai multe situaţii.

Bărbatul de 23 de ani şi-a lovit zilele trecute iubita în vârstă de 20 de ani. Se aflau pe o stradă din sectorul 5. Femeia a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au găsit-o pe victimă cu urme evidente de violenţă. Odată ajunsă la secţie, femeia a cerut ordin de protecţie şi a fost de acord ca iubitului ei să îi fie montantă brăţara electronică de supraveghere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt