A murit Stephan Pelger

A murit Stephan Pelger

Celebrul designer vestimentar Stephan Pelger a fost găsit mort în curtea casei lui din Capitală. Ultimele imagini cu el in viaţă îl arată într-un restaurant, unde a băut până târziu în noapte. Pelger a fost extrem de transparent cu drama lui. Suferea de depresie încă din copilărie, fusese internat de mai multe ori şi de 5 ani suferea de insomnii cronice.

Întotodeuna bine îmbrăcat, Stephan Pelger era o prezenţă tonică. Genul de om care întorcea toate privirile odată ce intra într-o încăpere. Se făcea uşor plăcut şi iubit de ceilalalţi, datorită unor calităţi nobile.

În spatele zâmbetului larg se ascundeau însă lupte grele, cu demonii interiori. Pentru Stephan Pelger lupta cu depresia a început devreme. Designerul povestea că prima oară a fost internat într-un centru de psihiatrie pe când avea dcoar 10 ani. Au urmat alte internări, la 21 şi la 34 de ani.ar recent, la începutul acestui an, creatorul de modă a fost pacientul unei clinici de dezintoxicare. Din cauza unei insomnii cronice, care îl făcuse dependendent de pastile. După internare era optimist.

Insomnia s-a declanşat în 2018, când a fost răpit, jefuit şi bătut de două femei, la Cannes. În acelaşi an şi-a pierdut şi tatăl. Numai că dreptatea nu a venit şi procesul din Franţa s-a prelungit foarte mult.

Stephan Pelger a fost abandonat de părinţii naturali la naştere. Pe când avea un an, mama adoptivă l-a găsit într-un orfelinat comunist. Stătea într-un pat, alături de alţi 11 copii. Când a văzut-o i-a întins mâinile. Aşa a început povestea unei familii născute din inimă. Iar mama a fost mereu figura marcantă pentru Stephan, femeia care i-a fost alături întotdeuna , indiferent de orice.

Din copilărie a fost atras de modă. A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă şi a mers la Institutul de Modă de la Viena. Cu ajutorul unei burse. Prin muncă, dedicare şi creativitate, a reuşit să ajungă unul dintre cei mai apreciaţi designeri din România. Odihnă veşnică, Stephan Pelger.

foto: facebook.com/Atelier-Stephan-Pelger

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt