Acoperiş smuls de vânt, scene de groază

Acoperiş smuls de vânt, scene de groază

Vestul ţării este sub asediul furtunilor violente. Doi ciobani din judeţul Cluj au murit după ce au fost loviţi de fulger, în timp ce se aflau pe câmp, cu vacile. În Bihor, dar şi în Hunedoara, furtuna a pus la pământ mai mulţi copaci, iar mai multe străzi şi subsoluri au fost inundate de ploaia torenţială. Vă avertizez, urmează detalii care vă pot afecta emoţional! 

O furtună violentă a făcut prăpăd la Hunedoara. Vântul puternic a smuls acoperişul unui bloc. Bucăţile mari de tablă şi lemn s-au prăbuşit apoi peste mai multe maşini parcate în zonă. Imaginile sunt ca dintr-un film de groază. Oamenii spun că vijelia a venit din senin. Cerul s-a întunecat dintr-odată, iar vântul a luat totul pe sus.  Zeci de copaci au fost rupţi sau smulşi din rădăcină.  

În localitatea clujeană Săcuieu, vremea extremă a ucis doi oameni. Aveau 43 şi 44 de ani, iar furtuna i-a surprins pe câmp, în timp ce se aflau cu vacile la păscut. Ca să se ferească de ploaie, cei doi ciobani au încercat să se adăpostească sub un copac. În acel moment, însă, au fost loviţi de un fulger. Aproape de miezul nopţii, autorităţile, alertate de vecini, au găsit şi cadavrele. Animalele sătenilor, 8 vaci, erau şi ele moarte pe câmp.
În Baia Mare, tot din cauza furtunii, o femeie a fost accidentată grav, pe stradă. Încerca să fugă de ploaie, însă a fost lovită pe trecerea de pietoni de o maşină. A fost transportată, în stare gravă, la spital. 
Furtuna a făcut ravagii în tot oraşul. Din cauza ploii torenţiale, străzile au fost acoperite de apă, iar o casă a luat foc după ce a fost lovită de fulger. 
La Bistriţa-Năsăud, în localitatea Beclean, vântul a bătut cu atâta forţă încât a pus la pământ grinzile unui pod. Construcţia s-a rupt de la jumătate. Şi  în Oradea, parcarea unui mall, dar şi mai multe străzi au fost inundate masiv. Furtuna a rupt şi mai mulţi copaci care au căzut peste maşinile parcate. 
 
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt