Acuzaţii grave de malpraxis. Bebeluş mort la doar două zile de la naştere

Acuzaţii grave de malpraxis. Bebeluş mort la doar două zile de la naştere

Sunt acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce un bebeluş a murit la numai două zile de la naştere. Mama micuţului se plânge că medicii au folosit ,,metode barbare" pentru a-i aduce copilul pe lume, care i-ar fi provocat acestuia fracturi în zona capului şi hemoragie cerebrală.

Directorul interimar al spitalului spune că medicii care s-au ocupat de naştere nu consideră că este vorba despre vreo culpă. La aceeaşi concluzie a ajuns şi comisia de anchetă din spital. În acest caz, Poliţia a deschis un dosar penal in rem. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Femeia era în cea de-a 40-a săptămână de sarcină în momentul în care a mers să nască la maternitatea Spitalului din Satu Mare. Ce a urmat, însă, este greu, dacă nu imposibil de acceptat pentru această familie. Bebeluşul a murit la doar două zile de când venise pe lume.

Femeia îi acuză pe medicii cu care a născut că au apăsat-o cu coatele pe burtă, iar în acel moment, i-ar fi zdrobit, pur şi simplu, capul micuţului.
Starea nou-născutului s-a agravat imediat după ce naştere, mai ales că scorul Apgar a fost unul foarte scăzut, din cauza lipsei oxigenului. Copilul a fost trimis la un spital din Oradea, unde, în urma investigaţiilor amănunţite, medicii ar fi stabilit că bebeluşul avea leziuni grave în zona capului: fracturi craniene şi hemoragie cerebrală.
O comisie de anchetă din interiorul Spitalului Judeţean Satu Mare a decis că nu este vorba despre malpraxis.
Medicul nu consideră culpă medicală, nici comisia pe care am constituit-o nu este de aceeaşi părere, aici am zis am zis că aştept şi vreau să văd punctele de vedere la care se va ajunge în urma analizelor şi investigaţiile făcute de către instituţiile în drept, cărora le-am transmis toate informaţiile, inclusiv cele medicale, aştept un punct de vedere şi al Colegiului Medicilor.
 
Poliţia a deschis un dosar penal in rem, adică, sunt anchetate faptele, nu persoane.
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt