Acuzaţii grave la adresa unui ofiţer SRI

Acuzaţii grave la adresa unui ofiţer SRI

Actriţa Iolanda Covaci vine cu acuzaţii grave la adresa fostului partener, angajat al SRI, cu care are doi copii. Spune că bărbatul o terorizează psihologic şi că încearcă să se foloseasă de meseria pe care o are pentru a lua copiii la el. Asta deşi există patru dosare penale în care este cercetat, în urma plângerilor pe care femeia le-a făcut. Într-unul  dintre dosare, deschis de Parchetul Militar, bărbatul e suspect de violenţă în familie, după ce i-ar fi bătut pe copii. Atenţie, urmează imagini şi detalii cu impact emoţional!

Iolanda Covaci s-a despărţit în 2018 de tatăl celor doi copii mai mari pe care îi are, o fetiţă de 9 ani şi un băiat de 7. În 2021, după ce şi-a refăcut viaţa şi a rămas din nou însărcinată, a început calvarul, spune ea. Fostul partener a cerut în instanţă copiii la domiciliul lui. La primul proces, a aflat că bărbatul o înregistrare încă de la începutul relaţiei. 

Iolanda mai spune că tatăl şi-ar fi lovit cei doi copii. În urma plângerii făcute de Iolanda, Parchetul Militar a deschis un dosar pentru lovire şi alte violenţe, în care fostul partener are calitatea de suspect. ,Din probatoriul administrat a reieşit că situaţia de fapt prezentată de reprezentatul legal al persoanelor vătămate se confirmă", scrie în motivarea procurorilor militari.  La dosar există şi declaraţia feiţei, care le-a spus poliţiştilor că a fost lovită de tată. În decembrie 2022 o judecătoare din Cluj Napoca a decis să mute domiciliul copiilor la tată. Iolanda a făcut apel şi a câştigat.
Iolanda spune şi că cei doi copii au ADHD, dar fostul partener ar fi încercat să le împiedice accesul la terapie. 
Am cerut un punct de vedere şi de la tatăl celor doi copii, care la rândul lui, a depus plângere penală împotriva mamei, pentru nerespectarea. ,,Îmi iubesc enorm copiii şi consider că fac toate demersurile legale exclusiv pentru binele lor. Sunt un tată implicat, eu fiind cel care i-a crescut de mici pe copii în cea mai mare parte, cu sprijinul şi admiraţia doamnei Covaci Iolanda (...).  Îmi iubesc în aceeaşi măsură ţara şi acesta este singurul motiv pentru care am ales o meserie folosită acum ca pretext pentru fabricarea unor teorii ale conspiraţiei", a declarat pentru FOCUS tatăl celor doi copii.
 
Bărbatul mai spune că va colobara cu autorităţile şi că nu vrea să se expună mediatic pentru protejarea copiilor. ,,La fel de nepotrivit consider că este şi susţinerea unor acuze potrivit cărora toate instituţiile statului sunt aservite unui tată omnipotent doar prin prisma meseriei pe care si-a ales-o", a mai spus tatăl celor doi copii pentru FOCUS.
 
Avocata Iolandei Covaci denunţă altceva: practica instanţelor şi direcţiilor de protecţie a copilului de a încuraja relaţia cu celălalalt părinte indiferent de circumstanţe. Abandonul, neglijarea gravă sau consumul de droguri se încadrează la acest tip de abuzuri. Potrivit datelor furnizate de instituţie, la nivelul DGASPC Cluj, în ultimii cinci ani au fost 15 cazuri de decădere din drepturile părinteşti. 

 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt