Adolescent reţinut după ce a făcut pe vrăjitorul

Adolescent reţinut după ce a făcut pe vrăjitorul

Un adolescent de 16 ani din Ilfov a fost reţinut de poliţişti pentru înşelăciune şi şantaj. Băiatul a păcălit o tânără de 20 de ani că este înzestrat cu puteri magice şi că, în schimbul a 10 mii de euro, îi poate aduce înapoi iubitul. Fata a plătit, dar când a vrut să iasă din joc au început ameninţările, aşa că a mers la Poliţie. Surse din cadrul anchetei spun că băiatul de 16 ani este fiul vrăjitoarei Norvegia şi al liderului clanului Sadoveanu.

Adolescentul de 16 ani care s-a dat drept vrăjitor nu a acţionat singur. Împreună cu un complice a reuşit să o convingă pe victimă să plătească o jumătate de miliard de lei vechi ca să-i aducă iubitul înapoi. Totul prin intermediul unui aşa zis ritual.

,,Ulterior, când aceasta ar fi dorit să renunţe la serviciile prestate de cei doi, aceştia i-ar fi adresat în numeroase rânduri ameninări cu acte de violenţă şi cu publicarea în spaţiul public a respectivelor ritualuri, cu scopul ca persoana vătămată să remită în continuare diferite sume de bani", se arată în comunicatul IPJ Neamţ.

Surse din interiorul anchetei spun că adolescentul de 16 ani este fiul liderului clanului Sadoveanu şi al vrăjitoarei Norvegia.

Vanessa şi Melissa, alte două aşa zise vrăjitoare din clanul Sadoveanu, au fost condamnată în 2016 la trei de închisoare cu suspendare pentru că au escrocat-o pe Oana Zăvoranu. Cele două au obţinut de la vedetă sume uriaşe de bani, precum şi o maşină de lux.

Bani prin înşelăciune vor să facă şi infractorii cibernetici. ,,Am instalalat un virus troian pe sistemul dvs de operare prin intermediul unui site pentru adulţi pe cre îl freceventaţi. Toate datele personale au fost copiate pe serverele mele", sună un mesaj primit zilele acestea de mulţi dintre cei care au deschis e-mailul.

Infractorii cibernetici ameninţă cu înregistrări indicente pe care susţin că le au şi le vor face publice. ,,Hai să rezolvăm în gelul următor: îmi transferaţi 1200 de euro (în echivalentul bitcoin la cursul de schimb din momentul transferului de fonduri) şi voi şterge imediat toată această mizerie ", mai scrie în mail.

Uneori, atacatorii cibernetici menţionează o parolă reală pe care aţi folosit-o în trecut. Asta nu trebuie să vă sperie. Soluţia este simplă, spun experţii în securitate cibernetică: să ignoraţi mesajele şi să le marcaţi drept spam.

foto: captură youtube.com

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt