Adolescenţii suspectaţi că au provocat incendiul de la Iulius Mall, după ce au aruncat cu petarde, arestaţi la domiciliu

Adolescenţii suspectaţi că au provocat incendiul de la Iulius Mall, după ce au aruncat cu petarde, arestaţi la domiciliu

Cei doi adolescenţi din Cluj-Napoca, acuzaţi de distrugere, după ce ar fi provocat incendiul de la Iulius Mall au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.
”La data de 13 decembrie a.c., faţă de doi minori de 16 şi 17 ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. Din activităţile investigativ-operative derulate de poliţişti a reieşit că, la data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 18:00, cei doi s-ar fi deplasat în parcarea supraterană a unui complex comercial, iar în depozitul exterior al unei societăţi comerciale din complex, ar fi aruncat mai multe obiecte pirotehnice activate cu flacără, fapt ce a condus la incendierea şi ulterior distrugerea mai multor bunuri depozitate în acel spaţiu”, a transmis, joi seară, IPJ Cluj.
 
Sursa citată a precizat că au fost demarate investigaţii în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc incidentul, fiind astfel identificaţi cei doi tineri.
 
”În baza probatoriului administrat aceştia au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile”, au mai transmis poliţiştii.
 
Un puternic incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, în curtea interioară a Iulius Mall, clienţii spaţiului comercial fiind evacuaţi. Activitatea mall-ului a fost reluată duminică.
 
Pompierii au stins focul, fără a se înregistra victime, şi au stabilit că focul a fost provocat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt