Adrian Câciu, la Prima News: Am fost printre cei 7 miniştri de finanţe care au ţinut un echilibru macroeconomic

Adrian Câciu, la Prima News: Am fost printre cei 7 miniştri de finanţe care au ţinut un echilibru macroeconomic

Invitat în cadrul emisiunii Proiect de ţară: România, de la Prima News, actualul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi fostul ministrul al Finanţelor a declarat că dintre cele două portofolii cel de Finanţe este de departe mai greu.
De asemenea, Câciu se consideră unul dintre cei şapte Miniştri de Finanţe de după 90 care au reuşit să menţină un echilibru macroeconomic
”Ministrul de finanţe al unei ţări, indiferent care este ea, mai ales a României anilor 2021, este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă persoană după primul ministru. Şi este persoana asupra căruia, să spun aşa, se dezbat toate problemele, este vinovatul de serviciu, dar are cea mai importantă muncă de făcut, să ţină un echilibru macroeconomic, şi acest limbaj ştiţi că folosim foarte mult sintagma asta macroeconomic, este un limbaj de lemn. 
Acel echilibru macroeconomic înseamnă chiar şi o stabilitate socioeconomică. Dar să poţi să ţii un echilibru asupra categorilor sociale, să poţi să le ţii cât de cât într-o zonă de confort sau să compensezi greutăţile prin care trec cu resursele de care dispui şi de care dispui o ţară, şi să mişti şi economia în acelaşi timp, care şi ea este supusă unor provocări, este o provocare pe care pe care nu mulţi o duc şi pot să spun astăzi că şapte miniştrii de finanţă de după 89 au reuşit să facă lucurul asta. Eu zic că sunt pe această listă şi cei care, să zic, evaluează România sunt în zona aceea, a celor şapte. Dar nu primul”, a declarat Câciu la Prima News.

Afla mai multe despreadrian câciuprima news
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt