Afaceri ilegale cu tichete de vacanţă

Afaceri ilegale cu tichete de vacanţă

Românii continuă să îşi vândă voucherele de vacanţă pe internet chiar dacă  amenzile sunt mari. Vor să scape de ele înainte să expire. Site-urile de mică publicitate sunt pline de astfel de anunţuri. Oamenii  le vând la preţ mic, diferenţa fiind deseori chiar şi mai mare de 500 de lei.

Cumpărătorii par însă că nu ţin cont de faptul că e ilegal să folosească tichetele altcuiva. Vina în toată această poveste este şi a unităţilor de cazare care acceptă această practică. 

Deşi tichetele de vacanţă pot fi folosite doar de angajatul care le-a  primit, există o mică înţelegere între patronii de la mare sau munte şi clienţii.  Jurnaliştii Focus au sunat la mai multe hoteluri şi pensiuni şi răspunsul a fost acelaşi: nu contează cine deţin.

Unele cazări ces însă şi buletinul persoanei care deţine cardul de vacanţă pentru a putea face decontul. 

Tocmai pentru că sunt mulţi hotelieri care acceptă această practică, site-urile de mică publicitate sunt  pline de anunţuri precum -vând sau cumpăr tichete de vacanţă.

Conform celor de la Ministerului turismului, instituţia care ar trebui să facă şi verificări, amenzile sunt uriaşe. Pentru hotelieri sancţiunile depăşesc 13 mii de lei şi pentru cei care le vând acestea pot ajunge chiar şi la 27.000 de lei. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt