Agenţi de frontieră reţinuţi pentru mită

Agenţi de frontieră reţinuţi pentru mită

Acuzaţii grave la Vama Borş! Mai mulţi agenţi de frontieră ar fi luat mită pentru a le permite unor şoferi să treacă
granita fără să stea în coloana de camioane. Bani ar fi primit şi ca să îi ajute pe unii dintre pasageri să scape de carantină! Pe fir a intrat Direcţia Generală Anticorupţie. Poliţişti şi procurori atât din România, cât şi din Ungaria au descins astăzi în punctul de trecere al frontierei din vestul ţării. Agenţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar mâine vor ajunge în faţa judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

Percheziţiile de amploare au avut loc atât în clădirile administrative ale Vămii Borş, cât şi pe arterele de control. În
total, şase agenţi de frontieră au fost duşi la audieri la Parchet. Sunt acuzaţi că ar fi profitat atât de cozile care se formează la graniţă, cât şi de pandemie ca să câştige bani ilegal.

Ajutorul costa între 50 de lei şi 100 de euro. Mai mult, tot în schimbul banilor, agenţii ar fi închis ochii şi în
ceea ce priveşte carantinarea, dar şi verificarea documentelor transportatorilor de marfă.

Dosarul este instrumentat de Direcţia Generală Anticorupţie şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.
Nu este pentru prima dată când agenţi de la vama care leagă România de Ungaria sunt vizaţi de acuzaţii de luare de mită. În luna noiembrie, un poliţist de frontieră din Borş a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. după ce a cerut 200 de euro unei persoane ca să nu îi aplice o sancţiune contravenţională şi să îi permită accesul în ţară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt