Aglomeraţie mare la graniţa cu Ungaria

Aglomeraţie mare la graniţa cu Ungaria

Românii se întorc din Europa să facă sărbătorile acasă, iar vămile de la graniţa cu Ungaria sunt supra-aglomerate. Se stă chiar şi 4-5 ore la coadă. Nu doar numărul maşinilor creează întârzieri, ci şi triajul epidemiologic realizat de cei de la DSP. Şi asta pentru că sunt mulţi români care nu s-au vaccinat nici în ţările de adopţie, iar acum vor trebui să intre în carantină. Pentru a face faţă situaţiei, poliţia de frontiera şi DSP Arad au chemat mai mulţi oameni la lucru.

Sătui de aşteptare, romanii care se intorc în ţară de sarbatori nu mai au răbdare şi folosesc claxoanele din ce in ce mai des, desi stiu că nu ajuta la nimic. Dacă-i întrebi, insa, cum se simt asteptand, isi ies din fire sau fac haz de necaz.

Este aglomeratie nu doar din cauza numarului mare de romani care se intorc in tara, ci si din cauza pandemiei. DSP face triaj epidemiologic, iar cei nevaccinati sunt trimisi in carantina.

Autorităţile vamale spun că au luat toate măsurile pentru a fluidiza traficul în punctele de frontieră. Sunt 12 căi de intrare în România şi se lucrează la capacitate maximă.

Pentru evitarea supraaglomerării punctelor de trecere a frontierei autorităţile le recomandă şoferilor să consulte
aplicatia trafic online şi utilizarea tuturor vămilor deschise în regim internaţional la graniţa cu Ungaria. Pe toată frontiera cu Ungaria, în ultimele 24 de ore, au intrat în România 27.500 de persoane, faţă de 13.500 într-o perioadă normală.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt