Ai câine, ai costuri! Unde lăsăm câinele când plecăm de acasă

Ai câine, ai costuri! Unde lăsăm câinele când plecăm de acasă

Unul din doi români are cel puţin un animal de companie, iar căţeii sunt favoriţi. În ţara noastră, cea mai întâlnită rasă este bichonul maltez. Totuşi, un animal de companie înseamnă şi costuri. Cazarea lor este o provocare atunci câns stăpânii trebuie să plece neînsoţiţi. 

Andreea are un căţel în vârstă de trei ani şi jumătate. Spike e argintul viu şi sufletul casei dar cu toate acestea nu de puţine ori stăpâna lui a fost nevoită să plece  în concediu fără el. 

Reprezentanţii de la protecţia animalelor spun că şi în ţara noastră lucrurile au început să se îmbunătăţească. Dar mentalitatea este motivul pentru care cei mai mulţi patroni nu acceptă accesul necuvântătoarelor. La şcolile de dresaj căţeii sunt ca la hotel. Au parte de îngrijire, răsfăţ şi joacă. Pe lângă dragoste şi prieteni, un  animal de companie înseamnă şi costuri. Vizitele la veterninar pentru tratamente sua îngrijire costă. 

România este ţara cu cele mai multe animale de companie pe cap de locuitor: opt milioane! fie că vorbim de câini sau pisicii. Cu toate acestea, în  alte ţări  accesul cu animale de companie este mult mai permisiv. Primul loc îl ocupă Franţa, urmată de Italia unde  de exemplu câinii de talie mică călătoresc gratuit cu trenurile. De asemenea majoritatea  locurilor turistice din Roma acceptă patrupedele. Pe locul trei se află Germania.

Afla mai multe desprecainecosturidresaj
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt