Alertă de bacterii periculoase pe litoral

Alertă de bacterii periculoase pe litoral

Este alertă pe litoral din cauza e-Coli, depistată în apa mării. Cea mai mare concentraţie a acestei bacterii, care poate provoca infecţii intestinale, a fost înregistrată la Eforie Nord: de 15 ori peste nivelul normal admis. Părinţii trebuie să fie cu ochii pe cei mici, ca să  nu înghită apă de mare când înoată, atrag atenţia medicii.

Cea mai mare concentraţie a bacteriei E-Coli a fost descoperită la Eforie Nord, la măsurătorile săptămânale: 1.305 unităţi în 100 de mililitri de apă, în contextul în care apa este excelentă la 250 de unităţi.Depăşirea a fost de peste cinci ori. Însă recordul verii a fost înregistrat pe 18 iunie, când la Eforie Nord cifrele au sărit faţă de normal de peste 15 ori ! Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică spun că oamenii pot intra în mare şi pot înota, dar medicii infecţionişti recomandă părintilor să fie totuşi atenţi la copii, ca să nu înghită prea multă apă când se bălăcesc.
Bacteria e-coli apare în cantităţi mari atunci când oamenii folosesc marea pe post de toaletă, în loc să meargă la cele de pe plajă. Semn că nu peste tot există toalete. Cea mai bună apă pentru îmbăiere, conform analizelor DSP Constanţa, este la Vadu, la Mamaia şi în staţiunile Cap Aurora şi Venus.
În prezent, inspectorii DSP monitorizează calitatea apei mării din două în două zile, după o perioadă în care au recoltat probe în fiecare zi. Rezultatele analizelor pot fi găsite pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt