Alertă în Neamţ. Lebede ucise de gripă aviară

Alertă în Neamţ. Lebede ucise de gripă aviară

Gripa aviară face ravagii lângă Piatra Neamţ. Deocamdată, printre lebede. Pe un lac de lângă oraş mor în fiecare zi cel puţin cinci păsări, iar pompierii au intervenit ca să le scoată din lac.
Rezultatul analizelor a confirmat că este vorba despre această boală, iar autorităţile iau acum măsuri drastice ca să prevină răspândirea virusului şi la păsările din gospodării. 
Lebedele care au murit pe Lacul Bâtca Doamnei fac parte dintr-o specie care nu migrează. Pompierii au adunat cadavrele şi au instituit un perimetru de siguranţă în jurul apei. 
Analizele au confimat suspiciunile: lebedele de pe lac au murit din cauza gripei aviare. Boala poate decima însă păsările din gospodăriile oamenilor, astfel că autorităţile au luat măsuri. 
Situaţia este îngrijorătoare. Specialiştii se aşteaptă ca numărul lebedelor moarte să crească în perioada următoare, pentru că în zonă vor sosi şi cele migratoare. Chiar dacă gripa aviară nu-i afectează pe oameni, autorităţile le recomandă să evite contactul cu lebedele moarte.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt