Alertă nucleară la Zaporojie. Reactoarele 3 şi 4, minate de ruşi

Alertă nucleară la Zaporojie. Reactoarele 3 şi 4, minate de ruşi

Toată lumea se uită îngrijorată din nou spre centrala nucleară de la Zaporojie.  Ucrainenii acuză ruşii că au minat reactorele şi sunt gata să o arunce în aer. Dacă o tragedie ar avea loc, o lume întreagă ar avea de suferit. Centrala este ocupată de ruşi încă de la începutul războiului. 
Capii armatei ucrainene susţin că Rusia e gata să arunce în aer centrala Zaporojie. Mai multe dispozitive explozive ar fi fost plasate pe acoperişul reactoarelor 3 şi 4. Oamenii ar fi început să fugă din zonă. Contrar celor spuse de oficiali de la Kiev, ruşii susţin că ar fi vorba de un sabotaj sau de o operaţiune sub steag fals. La Moscova, un consilier al gigantului nuclear rus Rosatom a acuzat Kievul că a pregătit un ,,atac" asupra centralei.
Acum câteva zile, mai mulţi angajaţi de la centrală au fost evacuaţi. Centrala este cea mai mare din Europa şi se află sub controlul armatei ruse încă din martie 2022. A fost vizată de atacuri şi a fost deconectată de la reţeaua electrică de mai multe ori. 
 
Între timp, în Harkov, aproape 40 de oameni, printre care 12 copii au fost răniţi în urma unui bombardament rusesc. Cel mai tânăr dintre ei are doar trei luni. Atacul a vizat înmormântarea unui soldat din Batalionul Azov. El a fost ucis în luptele de lângă Bahmut, în estul Ucrainei, iar 100 de oameni se adunaseră să-l comemoreze pe erou. Şi un bloc de locuinţe cu nouă etaje din Harkov a fost avariat. Peste 2000 de oameni au rămas fără un acoperiş deasupra capului.
 
În Donetk, armata ucraineană a distrus o unitate militară rusă la Makiivka. Ruşii susţin  că în urma atacului, un civil a murit şi alţi 30 au fost răniţi. Evgheni Prigojin, aflat acum în Belarus, a trimis primul mesaj din exil şi a anunţat că e gata să revină în luptă. În urma rebeliunii Wagner, aproape 10.000 de noi recruţi s-ar fi înrolat în armata rusă iar 185.000 de la începutul acestui an.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt