Alex Ioniţă va părăsi Rapidul pentru o echipă din liga a doua chineză

Alex Ioniţă va părăsi Rapidul pentru o echipă din liga a doua chineză

Alex Ioniţă (29 de ani) nu mai intră în planurile lui Cristiano Bergodi. Fotbalistul nu a bifat nici măcar un minut în anul 2024, scrie Primasport.ro.

Pe fondul concurenţei acerbe în ofensiva Rapidului, Ioniţă a pierdut formula de start şi se pare că va semna cu alt club.

Ioniţă s-a înţeles chinezii de la Yunnan Yukun FC, un club fondat abia în 2021, ce evoluează în divizia a doua.

Alexandru Ioniţă II s-a despărţit de Rapid, transferându-se în liga secundă din China, la Yunnan Yukun, unde va juca un sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă un an.

În vârstă de 29 de ani, Alex a marcat cinci goluri în actualul sezon, în 20 de meciuri, oferind şi două pase decisive, după ce în sezonul trecut a fost cel mai bun pasator, cu 13 assisturi.

Crescut în Giuleşti, unde şi-a făcut junioratul, cel poreclit Bulgaru’ a jucat pentru Rapid în 107 meciuri, înscriind de 19 ori.

În carieră, fostul „decar” al Rapidului a mai evoluat pentru Astra Giurgiu, CFR Cluj şi Universitatea Craiova, aceasta fiind prima experienţă în afara ţării.

Yunnan Yukun luptă pentru promovarea în prima ligă din China, ocupând momentan locul 3 în divizia a doua, la patru puncte de liderul Chongqing”, e comunicatul celor de la Rapid.

„Această plecare m-a făcut să trăiesc un sentiment ciudat, o combinaţie între fericire şi tristeţe. Începe o nouă aventură pentru mine, dar, în acelaşi timp, plec de acasă. Încerc să privesc lucrurile dintr-o perspectivă pozitivă şi sper ca atunci, când voi ajunge acolo, să mă bucur de tot ceea ce se întâmplă.
Le mulţumesc suporterilor pentru toate momentele petrecute în Giuleşti – atât cele fericite, cât şi cele triste, le doresc tot binele din lume, multă sănătate şi, la vară, îmi doresc să îmi opriţi o medalie de campion.”, a declarat Alex pentru fcrapid.ro, la plecarea în China.

Afla mai multe despreionitarapidyunnanchina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt