Amânarea ordonanţei austerităţii criticată de aleşii locali din coaliţie: ”Lucrurile se complică la centru”

Amânarea ordonanţei austerităţii criticată de aleşii locali din coaliţie: ”Lucrurile se complică la centru”

Guvernul a amânat austeritatea pentru bugetari până după alegeri. 
Ordonanţa de urgenţă 115/2023, publicată vineri noapte în Monitorul Oficial, a amânat cu jumătate de an reorganizarea instituţiilor publice.
Mai mult, ordonanţa adoptată de guvernul PSD-PNL prevede creşterea generală a salariilor tuturor bugetarilor cu 5% de la 1 ianuarie 2024.
Una dintre puţinele măsuri de austeritate pentru bugetari e aceea că bugetarii nu vor primi bani în 2024 pentru orele suplimentare, ci zile libere.
Decizia nu e însă una agreată de toţi liderii partidelor de la guvernare.
Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a spus la Prima News că problema nu a fost una solicitată de autorităţile locale şi cere explicaţii cu privire la hotărârea luată de coaliţie.
”Este o surpriză. Problema nu e la autorităţile publice locale, noi aveam programată mâine o şedinţă în care să dăm hotărâre de consiliu pentru desfiinţarea unor posturi de conducere. Lucrurile se complică la centru, unde ar fi trebuit desfiinţate posturi de conducere de la organisme înfiinţate degeaba, care nu produc nimic. Şi care nu vor să piardă bani. Aştept să ni se explice şi nouă motivul care a stat la baza acestei amânări”, a declarat Alin Nica, la Prima News.
 

Afla mai multe desprealin nicaamanareausteritate
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt