Amendă după explozia de la rafinărie

Amendă după explozia de la rafinărie

Garda de Mediu Constanţa a amendat cu 50.000 de lei combinatul Petromidia după explozia care a avut loc la
începutul lunii şi în urma căreia au murit trei oameni. Comisarii au finalizat verificările şi au constatat că nu au fost
respectate regulile de control asupra pericolelor de accident major, în care sunt implicate substanţe periculoase.

Investigaţia Gărzii de Mediu este una din cele câteva anchete care se derulează după explozia din data de 2 iulie la instalaţia de hidrofinare a motorinei a Rafinăriei Petromidia. Conform Gărzii de Mediu explozia a determinat 3 incendii care s-au manifestat violent, cu flacără puternică şi degajări mari de fum negru. De aici poluarea şi apoi amenda.

Din momentul producerii incidentului, au fost luate măsuri de oprire controlată a tuturor instalaţiilor rafinăriei iar în prezent activitatea de producţie este suspendată temporar. În timpul evenimentului, o persoană a murit iar 4 persoane au fost rănite. Ulterior, doi dintre răniţi au decedat în Germania la clinica unde au fost transferaţi.

Având în vedere acest bilanţ, comisarii au încadrat evenimentul de la Petromidia drept un accident major. În
acelaşi timp este în desfăşurare o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului. Anunţul oficial a fost atunci că o conductă care transporta motorina sub presiune a cedat şi s-a fisurat.

Parchetul de pe lânga Tribunalul Constanţa a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în formă agravantă

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt