Ample proteste după războiul din Israel

Ample proteste după războiul din Israel
foto: twitter.com/World_At_War_6

Războiul scoate pe stradă sute de mii de oameni din întreaga lume. Peste tot au loc demosntraţii ample de susţinere a ambelor tabere implicate în conflict, atât pentru cea israeliană, cât şi pentru cea palestiniană. 

Sute de oameni au ieşit pe străzile Barcelonei pentru a-şi arăta susţinerea faţă de poporul palestinian. În Viena, poliţia a oprit un protest de susţinere a Palestinei, deoarece avea timp în acelaşi loc cu un protest pro-Israel, pentru că invitaţiile la manifestaţii ar fi conţinut o frază care îndemna la violenţe. 

Deşi evenimentul a fost anulat, sute de protestatari au venit la marş. Poliţia le-a urmărit îndeaproape mişcările, pentru ca protestul să nu escaladeze. În faţa sediului Naţiunilor Unite de la Geneva, câteva sute de oameni flutură steagul Israelului. La Milano, în faţa sutelor de oameni a vorbit un veteran de război. 

Un fost ofiţer al serviciilor de informaţii din Israel vorbeşte despre războiul dus de Israel cu teroriştii Hamas. Proteste de susţinere, fie a Israelului, fie a Palestinei, au avut loc şi în Belgia, Canada sau Tunisia. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt