Analist de politică externă: Documentele secrete americane au fost scurse din zona politicului şi nu a serviciilor speciale

Analist de politică externă: Documentele secrete americane au fost scurse din zona politicului şi nu a serviciilor speciale

Fotografiile cu documentele secrete americane despre războiul din Ucraina sunt făcute „de cineva acasă, care a avut acces la ele, se văd capsatoare în cadru”, a declarat la Prima News analistul de politică externă Armand Goşu.

„Nu cred că informaţiile astea au ieşit prin ofiţeri de informaţii. În fotografii vedem şi alte obiecte, deci cineva le-a fotografiat acasă. Analiştii presupun că e vorba de cineva din zona politicului, care le-a fotografiat şi au fost iniţial scurse într-un grup în care erau doar 20 de oameni”, a spus Goşu.

El a spus că publicarea documentelor secrete respective nu a adus, practic, vreun plus informativ faţă de ce se ştia deja.

„Pe alocuri par o revistă a presei bine făcută şi conţin informaţii care erau în mare parte cunoscute de cei care urmăresc războiul. Nu ştiu dacă o să dea de urma celui care a postat aceste fotografii de documente secrete americane. Serviciile occidentale sunt acum atât de sofisticate încât pot transforma o scurgere de informaţii într-o manipulare”, a arătat analistul.

El a precizat că în orice dezinformare 99 la sută este adevăr şi că „acel unu la sută” care face dezinformarea.

Din documente reiese că, din păcate, România face prea puţin faţă de potenţialul său pentru a ajuta Ucraina în război, a mai spus Goşu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt