Analist politic din Cernăuţi: În Ucraina, naţionalismul vine la pachet cu atitudinea pro-europeană şi pro nord-atlantică

Analist politic din Cernăuţi: În Ucraina, naţionalismul vine la pachet cu atitudinea pro-europeană şi pro nord-atlantică

Ucraina şi Rusia continuă să arunce vina una pe alta pentru distrugerea barajului de la Nova Kahova, din regiunea Herson, iar în acest moment nu există probe care să confirme sau să infirme niciuna dintre variante, a declarat la Prima News analistul politic originar din Cernăuţi Marin Gherman.

„Ucrainenii susţin că Rusia s-a speriat de o contraofensivă fulger a armatei ucrainene şi a distrus barajul. Ruşii spun că ucrainenii au distrus barajul din cauză că oraşul Herson urma să cadă în mâinile ruşilor”, a explicat German.

El a spus că urmează o perioadă foarte grea pentru economia Ucrainei, care până acum a reuşit să reziste eroic distrugerilor provocate de Rusia.

„Ne aşteptăm la o nouă criză alimentară, pentru că au fost distruse cele mai fertile terenuri agricole din Ucraina în urma distrugerii barajului”, a declarat Gherman.

Analistul a precizat că naţionalismul este înţeles diferit în România şi Ucraina.

„Spre deosebire de România, unde naţionalismul e prezentat ca o atitudine anti-UE şi NATO, în Ucraina naţionalismul vine la pachet cu atitudinea pro-europeană şi pro nord-atlantică”, a mai spus Gherman.

Afla mai multe desprebarajrazboirusiaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt