Anchetă după găsirea drogurilor pe plajă

Anchetă după găsirea drogurilor pe plajă

Anchetă la Constanţa, după ce pe plajă a fost găsit un pachet cu o substanţă albă despre care se presupune ca ar fi un drog de mare risc, cel mai probabil cocaină. Poliţiştii şi procurorii DIICOT lucrează împreună cu experţii anti-drog pentru a afla de unde provine pachetul scos la iveală de furtuna de la malul mării, de acum câteva zile. 

Modul în care a fost ambalat şi sigilat pachetul duce cu gândul la transporturile de stupefiante în cantităţi mari, care se fac nu doar pe Marea Neagră, ci şi pe alte mări şi oceane.

Pachetul de un kilogram a fost gasit pe plaja din Faleza Nord de un constănţean, care a alertat imediat poliţia. Brigada anti-drog s-a deplasat la faţa locului cu câini de urmă, ca să verifice dacă mai sunt şi altele în împrejurimi. Câinii au căutat, însă nu au mai descoperit nimic.
Investigatorii au două ipoteze. Cum a fost posibil ca un pachet de droguri să ajungă pe o plajă din Constanţa? De unde provine şi care era destinaţia finala, sunt întrebari  la care anchetatorii trebuie acum să răspundă. Nu este exclus ca în perioada următoare să mai apară şi alte pachete pe plajele de la Marea Neagră, poate chiar din lotul descoperit în martie 2019.
Specialiştii spun că poate fi şi un nou transport de droguri de mare risc: de regulă, traficanţii încearcă să le aducă în ţară pe vreme urâtă, pentru că sunt greu de depistat. 
Potrivit experţilor antidrog, poliţiştii ar trebui să avertizeze populaţia ca, în cazul în care se mai găseşte astfel de pachete aduse de valuri, să sune imediat la 112. Simpla deţinere a drogurilor de mare risc este o infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt