Andrei Baciu, preşedintele CNAS: Astăzi vor fi reluate plăţile pentru spitale, servicii medicale şi medicamente

Andrei Baciu, preşedintele CNAS: Astăzi vor fi reluate plăţile pentru spitale, servicii medicale şi medicamente
foto: facebook.com/drAndreiBaciu

Andrei Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a anunţat într-o postare pe constul său de Facebook, că astăzi vor fi reluate toate plăţile pentru spitalele din România, servicii medicale şi medicamente.
 
..Ca urmare a discuţiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat că angajaţii caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăţilor pentru spitale, servicii medicale şi medicamente. Practic, astăzi se deblochează criza din sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reuşit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaţilor CNAS."
 
,,Le mulţumesc pentru susţinere colegilor liberali şi în mod special preşedintelui #PNL, Nicolae Ionel Ciucă, care au înţeles cât de important este să deblocăm criza din sănătate. Fac menţiunea că adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat şi că modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS", a mai precizat Andrei Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Liberalul Andrei Banciu a mai anunţat că ,,am reparat o inechitate, pentru că profesionişti din domeniul asigurărilor sociale de sănătate câştigau mult mai puţin decât angajaţi din alte instituţii cu funcţii similare. Un sistem nu poate fi cu adevărat performant şi eficient fără oameni profesionişti şi motivaţi."
Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a mai precizat în postarea de pe contul său de Facebook că ,,este un proces început de câteva luni de zile care se finalizează într-o perioadă plină de provocări, însă orice amânare a soluţionării ar fi echivalat cu un blocaj."

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt