Andrei Baciu, vizită la Departamentul de Stat SUA. Ce mesaj a transmis liderul PNL

Andrei Baciu, vizită la Departamentul de Stat SUA. Ce mesaj a transmis liderul PNL

Liberalul Andrei Baciu a efectuat o vizită în SUA, la Departamentul de Stat, unde a discutat despre provocările din 2024, an în care nu mai puţin de 40% din populaţia planetei va vota.
În acest context, preşedintele PNL Sector 3, a atras atenţia asupra pericolelor fake news şi deep fake care pot influenţa aceste alegeri inclusiv în România.
”O discuţie foarte interesantă la Departamentul de Stat american despre provocările actuale, inclusiv cele din domeniul inteligenţei artificiale, într-un context mai mult decât special: peste 40% din populaţia planetei va vota în 2024. 
Economic vorbind, vorbim despre ţările care dau mai bine de 40% din PIB-ul mondial. 
Aceste alegeri care se desfăşoară în mare parte în Statele Unite ale Americii, Europa, părţi din Asia, America Centrală şi de Sud vor influenţa şi vor dicta viitorul geopolitic şi economic pentru următorii ani. 
Ştim ca este un an crucial pentru România. Poate ne pare greu să credem, însă România este acum într-o poziţie unică în care poate să aibă o voce la nivel internaţional.
Sunt primele alegeri în care apare un nou actor: inteligenţa artificială, iar toate analizele arată că evoluţia tehnologică aduce cu sine provocări noi în campaniile electorale, cu accent pe pericolul amplificării dezinformării. 
Fake news şi deep fake, toate acestea sunt instrumente care pot fragiliza democraţia.
O temă care merită dezbătută şi gestionată cu atenţie, pentru un viitor în siguranţă!”, a transmis Andrei Baciu. 

Afla mai multe despreandrei baciuvizitasua
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt