Angajaţi din penitenciare, protest în masă

Angajaţi din penitenciare, protest în masă

Angajaţii penitenciarelor din toată ţara au început proteste în masă! Oamenii cer salarii mai mari,  aşa cum le-a promis Guvernul în urmă cu 6 ani dar si plata orelor suplimentare. Gardienii de la mai multe penitenciare care ar fi trebuit să intre în tura de zi au rămas în faţa porţilor închisorii pentru a protesta.

Angajaţii penitenciarelor cer ca Guvernul să respecte o Lege promulgată în  2017, care prevedea majorarea salariilor tuturor bugetarilor. Legea spunea că fiecare instituţie bugetară să măreasca salariile angajatilor conform cu grila aprobată de Guvern. În penitenciare nici la un an dupa expirarea timpului legal, oamenii nu şi-au primit salariile mărite. La penitenciarul Poarta Albă, spre exemplu, angajaţii au refuzat să intre în tura de zi şi au rămas în faţa închisorii ca să protesteze.

Daca nu vor primi ce doresc, gardienii spun că nu vor mai intra la posturi, să faca orele suplimentare. Deţinuţii vor rămâne în paza personalului de la birouri: contabili, referenţi şi secretare. Aceeaşi situaţie şi la Penitenciarul Craiova. 

În Bucureşti, o delegaţie a protestatarilor din faţa Ministerului de Finanţe a fost primită de Marcel Boloş, însă fără succes. Protestatarii spun că este doar începutul şi vor reveni şi cu alte proteste. În plus, aceştia ameninţă că dacă guvernanţii nu vor da curs solicitărilor lor, vor bloca activitatea în Poliţie.
Angajaţii se plâng că schema de personal e subdimensionată peste tot, pentru că foarte mulţi oameni au plecat din sistem în ultimii ani. Aşa că cei rămaşi trebuie să muncească şi în locul lor. În felul acesta se adună şi orele suplimentare. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt