Antrenor mort în timpul meciului

Antrenor mort în timpul meciului

Doliu în lumea sportului! Unul dintre cei mai iubiţi şi respectaţi antrenori de baschet, pentru juniori, a murit subit chiar în timpul unui meci din Campionatul Naţional, la Focşani. S-a prăbuşit brusc şi a intrat în stop cardio respirator. Deşi cei de faţă au sunat imediat la 112, ambulanţa a ajunS fără medic. Iar antrenorul a murit. De vină nu este numai serviciul de ambulanţă, dar şi legislaţia ambiguă, care nu îi obligă pe organizatori să asigure în sală un echipaj cu medic. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Acesta este momentul în care antrenorul Dalibor Destanovic, în vârstă de 47 de ani, se prăbuşeşte brusc, chiar în timpul competiţiei. Arbitrii au oprit imediat meciul. Şocaţi, mai mulţi oameni din sală au strigat după ajutor. După câteva zeci de minute, a ajuns şi ambulanţa. Echipajul nu avea însă şi medic. Antrenorul nu a putut fi salvat.

Dalibor Destanovic era antrenorul echipei de baschet Under 16 Phoenix Galaţi. Un om extrem de apreciat în lumea sportului. Apropiaţii nu ştiau să aibă probleme medicale. Deşi în cadrul competiţiilor sportive este obligatorie prezenţa unui cadru medical, legislaţia este însă ambiguă şi nu obligă organizatorii să asigure, în sală, un echipaj cu medic.

Antrenorul, de origine sârbă, era stabilit în România din 2016. El va fi înmormântat în Serbia.

foto: facebook.com/frb.romania.basketball

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt