Apele fac prăpăd în Europa

Apele fac prăpăd în Europa

Inundaţiile continuă să facă prăpăd în mai multe ţări din Europa. Bilanţul morţilor a ajuns la 133 doar în Germania! Sute de oameni sunt daţi dispăruţi iar casele cad lovite de apele care atacă oraşele mai agresiv ca niciodată.

Rezidenţii din Valonia, una dintre cele mai afectate regiuni din Belgia, sunt şocaţi. Nu înţeleg cum apele au putut
produce daune atât de colosale într-un timp atât de scurt. Tot ce au strâns aceştia într-o viaţă, a fost luat de ape în cateva momente.

Regele Filip al Belgiei şi regina Mathilde au vizitat una dintre regiunile afectate de inundaţii şi au vorbit cu cetăţenii şi cu primarul oraşului.

Viiturile au afectat şi transportul public. Transportul feroviar a fost oprit şi un tren a deraiat. 20.000 de oameni au rămas fără elctricitate în mai multe regiuni iar alţti 23 şi-au pierdut viaţa. În Germania bilanţul morţilor a ajuns la 133 iar numărul celor dispăruţi a depăşit 1.000.

Şi în Olanda apele au măturat tot ce le-a stat în cale. Oamenii nu numai că au rămas fără adăpost dar şi fără
afacerile la care au muncit de o viaţă.

În contextul actual, cei de la NASA au aunţat că omenirea sar putea confrunta cu astfel de dezastre naturale foarte des din anul 2030. De vină ar fi mişcarea ciclică a orbitei lunii care a loc o dată la 18,6 ani.

Cercetătorii spun că autorităţile ar trebui să se pregătească încă de pe acum şi să dezvolte o infrastructură special
dezvoltată în acest sens.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt