Armata face recrutări

Armata face recrutări

Armata României face recrutări. Câteva mii de posturi de soldaţi profesionişti sunt libere şi trebuie ocupate în cel mai scurt timp. Candidaţii trebuie să fie neînfricaţi, pasionaţi de arme şi să reziste în condiţii meteo aspre. Ulterior, armata îi va alege, însă, pe cei echilibraţi, tenace şi adaptabili. Astăzi, în toate garnizoanele din ţară, tinerii dornici să îmbrace uniforma militară au dat testele fizice.

Armata caută oameni curajoşi, care nu se tem de ploaie şi vânt şi sunt gata să doarmă sub cerul liber. La selecţie se pot înscrie civili care au cel putin 1o ani de studiI si varsta cuprinsă intre 18 si 45 de ani. Femeilor li se ofera aceleasi sanse ca şi bărbaţilor, daca vor să urmeze cariera militara.

Primul pas al selecţiei a fost testarea psihologica. Au urmat examinarea medicală si testele de efort fizic si anduranta. Aici, de regula, pica jumatate din candidati. Recrutii vor fi consiliaţi în privinţa opţiunilor şi vor fi orientaţi către funcţiile ce corespund cu studiile şi specializările dobândite în viaţa civilă. Odata admisi in Armata, tinerii vor trebui sa se despartă însă de barbă si tatuaje, daca sunt la vedere.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale spun că solda este confidenţială, însă dau asigurări că salariile pornesc de la 2.200 de lei

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt