Armata rusă a bombardat un spital de psihiatrie din Harkov. Ruşii se pregătesc de asaltul Kievului

Armata rusă a bombardat un spital de psihiatrie din Harkov. Ruşii se pregătesc de asaltul Kievului

Noi bombardamente au avut loc, vineri dimineaţă, în Ucraina. Un oraş din regiunea Dnipro din est, a fost lovit în jurul orei 6. Pompierii au intervenit să stingă focul. Autorităţile spun că au fost lovite o grădiniţă, un bloc de locuinţe şi o fabrici de încălţăminte cu două etaje. Şi în vest, în Ivano-Frankivsk au fost raportate trei explozii. O serie de explozii au fost şi la Luţk, tot în vestul Ucrainei, destul de aproape de graniţa poloneză. Între timp, convoiul rusesc lung de 64 de kilometri din apropierea Kievului s-a dispersat în localităţile şi pădurile din jurul capitalei Ucrainei. Mişcarea de trupe ar putea fi semnul că ruşii pregătesc asaltul capitalei.

Ucraina vrea să deschidă vineri mai multe coridoare umanitare de evacuare a civililor, a anunţaţ ministrul Reintegrării, Irina Veresciuk, potrivit CNN.

Rutele planificate sunt:

Mariupol - Zaporojie

Volnovaha - Pokrovsk

Polohi - Zaporojie

Enerhodar - Zaporojie

Izium - Lozova

Rutele de evacuare din Mariupol şi Volnovaha au fost blocate de mai multe ori în ultimele zile, din cauza bombardamentelor lansate de forţele ruse.

În schimb, la Izium evacuarea civililor s-a realizat cu mai mult succes.

Aceste rute nu au fost agreate cu Moscova, care a propus culoare de evacuare care duc în Rusia şi Belarus.

Irina Veresciuk a mai spus că se vor face încercări şi pentru evacuarea civililor din Kiev pe rute spre Buha, Hostomel, Kozarovici şi Mikulici.

Au fost anunţate rute şi la Jîtomîr, la vest de Kiev, cu coridoare spre Andriyivka, Makariv şi Borodianka.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt