Atac rusesc la Isaccea. Românii au fost martori

Atac rusesc la Isaccea. Românii au fost martori

Încă o noapte de groază la graniţa cu România. Ruşii au lovit din nou regiunea Odesa şi au bombardat porturile Reni, Ismail şi Orlivka. Mai mulţi români au trecut prin momente cumplite. O dronă a căzut chiar lângă bacul cu care traversau Dunărea şi n-au crezut că vor mai scăpa cu viaţă. Au şi înregistrat momentul atacului. Zgomotul exploziilor s-a auzit până la Galaţi şi i-a băgat pe oameni în sperieţi, dar autorităţile nu au trimis mesaj RO-ALERT.

Cele mai multe drone au căzut peste portul Orlivka. Un grup de români care se afla pe un bac şi tocmai plecase din port a trecut pe lângă moarte, după ce o dronă a căzut la 80 de metri de ei. Au reuşit să treacă pe malul celălalt, în localitatea Isaccea din judeţul Tulcea. Unul dintre ei a surprins atacul, iar imaginile arată flăcările înfricoşătoare de după bombardamente. 
Şi portul Reni a fost atacat, iar zgomotul exploziilor a fost auzit chiar şi de locuitorii din Galaţi. În Ismail a fost afectată infrastructura portuară. Au fost vizate şi mai multe depozite de cereale, iar 30 de camioane au fost distruse, a anunţat chiar guvernatorul regiunii Odesa. Doi şoferi au fost grav răniţi. Atacul asupra întregii zone a durat  mai bine de două ore.
Armata ucraineană a anunţat că a doborât 26 din cele 38 de drone de fabricaţie iraniană lansate de ruşi, la fel şi două rachete supersonice. Toate punctele de frontieră din zonă au fost închise, iar traficul a fost redirecţionat către Galaţi. Autorităţile române nu au trimis însă mesaj Ro-alert, în ciuda faptului că au primit mai multe apeluri la 112 de la oameni speriaţi de bombardamente, chiar din zona Isaccea. Spuneau că au auzit mai multe bubuituri.
Atacurile ruşilor asupra infrastructurii agricole şi portuare ucrainene s-au intensificat după ce Vladimir Putin a refuzat să prelungească în iulie acordul cerealelor, care permitea exporturile din Ucraina. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt