Atacatorul din Belgia, împuşcat de Poliţie

Atacatorul din Belgia, împuşcat de Poliţie
foto: news.ro

Atacatorul din Bruxelles, care a ucis doi oameni în centrul oraşului,  a fost găsit şi neutralizat. Bărbatul a acţionat chiar în timpul meciului de fotbal dintre Belgia şi Suedia, care a fost suspendat la pauză.

S-a descris drept  jihadist şi s-a şi filmat. În toată Europa, de altfel, alertele teroriste au ridicat gradul de securitate. În Franţa, Palatul Versailles a fost din evacuat, iar în Italia, doi terorişti ISIS au fost arestaţi. Atenţie, urmează imagini şi detalii cu puternic impact emoţional. 

Individul a fost încolţit şi împuşcat într-o suburbie a Bruxelles-ului. În momentul în care a fost doborât, avea asupra sa arma cu care a comis atacul. A murit în drum către spital.
Atacatorul este un bărbat de 45 de ani de origine tunisiană, care a cerut azil în Belgia, în 2019, însă avea ordin să părăsească ţara în 2021. Era cunoscut de poliţie pentru mai multe infracţiuni, trafic de persoane, cerere de azil ilegală, dar şi punerea în pericol a securităţii naţionale, spun oficiali belgieni.
Bruxellesul a trecut printr-o noapte de teroare. Înarmat, bărbatul a coborât de pe un scuter şi a început să tragă cu arma pe stradă. I-ar fi vizat din start pe cei doi turişti, cetăţeni suedezi, pe care i-a împuşcat mortal. O a treia persoană este şi ea împuşcată, dar din fericire scapă cu viaţă. Atacatorul a strigat ”Allah Akbar” (Dumnezeu e mare).
În alte imagini se vede cum câteva persoane se refugiază în holul unei clădiri, dar teroristul le urmăreşte şi trage asupra lor, apoi fuge cu scuterul. La scurt timp, pe reţelele sociale a apărut o înregistrare video chiar cu atacatorul. 
Tot pe reţelele de socializare, anchetatorii au găsit şi alte postări în care tunisianul îşi exprima solidaritatea faţă de palestinienii din Fâşia Gaza. A vorbit şi despre băieţelul palestinian de numai şase ani, care a fost ucis în Statele Unite.
În tot acest timp, în oraş avea loc meciul de calificare la Euro 2024, între Belgia şi Suedia, unde se aflau peste 35 de mii de oameni. Partida a fost oprită la pauză, iar suporterilor nu li s-a mai permis să plece de pe stadion. Printre ei se afla şi un român. 
 
Alerte teroriste au avut loc însă în mai multe state. În Franţa, Palatul Versailles a fost din nou evacuat din cauza unei alerte cu bombă şi a rămas închis toată ziua. În Italia au avut loc mai multe operaţiuni antiteroriste. La Milano, doi militanţi ISIS au fost arestaţi. În aproape toate capitalele europene se menţine stare de alertă ridicată.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt