Au început controalele în toată ţara! Bombe fără documente, peste tot

Au început controalele în toată ţara! Bombe fără documente, peste tot
foto: ziarulamprenta.ro

Încep să se vadă primele efecte ale investigaţiilor făcute la nivel naţional după tragedia de la Crevedia! În judeţul Constanţa autorităţile au descoperit 15 staţii GPL funcţionale care nu au autorizaţie ISU privind securitatea la incendiu. Asta pentru că nu au respectat conditiile de functionare, sau nu au depus documentatia completă la pompieri. Nu au mai fost făcute astfel de verificări încă din primăvara anului.

În judeţul Constanţa sunt 130 de comercianti care vand GPL, separat sau în cadrul unor benzinării clasice. Dintre acestea, ISU a identificat 15 care nu au autorizatie pentru securitate la incendiu. La momentul când au apărut, fie legislatia nu le cerea astfel de documente, fie unii pur şi simplu nu si-au depus actele să o obţină.

Echipele de control verifica atât documentele care au stat la baza autorizării acestor obiective, dar şi modul în care sunt respectate normele de prevenire a incendiilor. Controalele la staţiile GPL au fost cerute de premierul Marcel Ciolacu dupa tragedia de la Crevedia.
Actţunea de control de la Constanţa va dura o luna. La sfârşitul lunii septembrie, autorităţile judeţene vor prezenta rezultatele din teritoriu.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt