Auchan aduce pe piaţa din România primul magazin complet automatizat. "Fără case de marcat, fără coşuri, fără numerar”

Auchan aduce pe piaţa din România primul magazin complet automatizat. "Fără case de marcat, fără coşuri, fără numerar”

Retailerul francez Auchan va lansa în luna aprilie primul magazin complet automatizat de pe piaţa din România, sub brandul Auchan GO, au anunţat Tiberiu Dăneţiu, Director de Marketing Auchan Retail România, şi Teodor Şerban, Director Eficienţă şi Proiecte Auchan Retail România.

"Fără case de marcat, fără coşuri, fără numerar - singurul lucru de care ai nevoie e aplicaţia Auchan şi un card bancar înrolat în aplicaţie", a explicat Tiberiu Dăneţiu, potrivit Revistei Progresiv.

Auchan GO va fi lansat în aprilie, în Bucureşti, cu o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătraţi şi peste 1.500 de SKU-uri din 20 de categorii.

"Spaţiul este dotat cu peste 70 de camere şi 3.000 de senzori, pentru că este despre digitalizarea 100% a unui magazin fizic. Cu aceste tehnologii, vom ajunge să avem date despre interacţiunea consumatorilor cu fiecare produs în parte, date tranzacţionale, date despre parcursul clienţilor. Toate acestea ne vor permite să înţelegem comportamentul şi parcursul clientului, iar asta va ajuta la luarea deciziilor în timp real. Ajungem să avem date la secundă în legătură cu comportamentul clienţilor în magazin", a adăugat Teodor Şerban.

Conceptul Auchan GO a fost lansat anul trecut în Franţa, fiind extins în acelaşi an şi în Polonia. În cazul magazinului din Polonia, peste 40% din gama de produse este reprezentat de marcă privată. Tehnologia din magazin este furnizată de Trigo, o companie din Israel specializată în programe care facilitează o experienţă de shopping rapidă.

Clienţii trebuie să scaneze cardul de credit şi să îşi înregistreze numărul de telefon în terminalul instalat la intrarea în magazin.

Plata este realizată automat după ce consumatorul pleacă din magazin, acesta primind o factură digitală pe telefonul mobil. Sistemul nu colectează niciun fel de date legate de recunoaşterea facială sau biometrică a clienţilor.

Polonia a fost prima ţară în care conceptul Auchan GO este complet operaţional pentru cumpărători. Planurile vizează deschiderea a aproximativ 40 de magazine sub acest format în următorii ani.

 

Afla mai multe despreauchan goauchan
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt