Austria nu cedează! Nu vrea România şi Bulgaria în Schengen

Austria nu cedează! Nu vrea România şi Bulgaria în Schengen

Ministrul austriac de Interne: ,,Sistemul Schengen ca întreg nu funcţionează, de aceea nu suntem deschişi pentru extinderea acestuia"

Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne, a declarat la Viena, într-o conferinţă de presă comună cu Cătălin Predoiu, că Austria se opune extinderii spaţiului Schengen

,,Poziţia noastră e că sistemul Schengen ca întreg nu funcţionează, de aceea nu suntem deschişi pentru extinderea acestuia. Sunt controale la frontiere deja”, precizat Gerhard Karner.

Întâlnirea dintre cei doi miniştri de Interne vine pe fondul veto-ului Austriei faţă de aderarea României la Schengen. Cancelarul Karl Nehammer şi ministrul Gerhard Karner au anunţat de curând că ţara lor îşi menţine opoziţia faţă de intrarea României şi Bulgariei în Schengen.

Întrebat dacă Austria îşi va schimba poziţia până la alegerile parlamentare din toamnă, Gerhard Karner a susţinut că veto-ul Vienei „nu are nicio legătură” cu alegerile: „Suntem răspunzători să garantăm siguranţa populaţiei şi acest lucru nu ţine de alegeri parlamentare”.

Viena îşi motivează veto-ul susţinând că Rpmânia nu face tot ce trebuie pentru a opri migranţii ilegal şi care apoi  ajung ulterior în Austria. România a respins acuzaţiile şi a susţinut că poliţia îşi face datoria.

 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt