Autorităţile italiene: ChatGPT, aplicaţia de inteligenţă artificială generativă a OpenAI, încalcă normele de protecţie a datelor

Autorităţile italiene: ChatGPT, aplicaţia de inteligenţă artificială generativă a OpenAI, încalcă normele de protecţie a datelor

Autoritatea pentru protecţia datelor din Italia a stabilit că ChatGPT, aplicaţia de inteligenţă artificială generativă a OpenAI, încalcă normele de protecţie a datelor, informează Profit.ro.
Organismul de supraveghere italian, cunoscut sub numele de Garante, este unul dintre cei mai proactivi din Uniunea Europeană în evaluarea conformităţii platformelor de inteligenţă artificială cu regimul de confidenţialitate a datelor din blocul comunita Anul trecut, a interzis pentru scurt timp ChatGPT din cauza presupusei încălcări a normelor UE privind confidenţialitatea.

La vremea respectivă, autoritatea de reglementare a lansat, de asemenea, o investigaţie, care a concluzionat acum că există elemente care indică una sau mai multe potenţiale încălcări ale confidenţialităţii datelor.

Garante a precizat că OpenAI, susţinută de Microsoft, are la dispoziţie 30 de zile pentru a prezenta un punct de vedere şi a adăugat că ancheta va ţine cont şi de activitatea desfăşurată de un grup operativ european format din organisme naţionale de supraveghere a confidenţialităţii.
În conformitate cu Regulamentul general privind protecţia datelor (GDPR) al UE, introdus în 2018, orice companie care încalcă normele riscă amenzi de până la 4% din cifra de afaceri globală.
În decembrie, legislatorii şi guvernele UE au convenit asupra unor termeni provizorii pentru reglementarea sistemelor de inteligenţă artificială precum ChatGPT, făcând un pas înainte pentru stabilirea unor norme care să reglementeze această tehnologie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt