Avalanşă în zona Bâlea. Un angajat al Salvamont Sibiu, aflat în timpul liber, a murit după ce a fost aruncat pe stânci

Avalanşă în zona Bâlea. Un angajat al Salvamont Sibiu, aflat în timpul liber, a murit după ce a fost aruncat pe stânci

O avalanşă s-a produs, vineri, în zona Bâlea, iar primele informaţii arătau că o persoană ar fi fost surprinsă de aceasta. ISU Sibiu a trimis mai multe echipaje în sprijinul salvamontiştilor. Persoana surprinsă de avalanşă a fost găsită, dar nu a mai putut fi resuscitată, fiind vorba despre un angajat al Salvamont Sibiu, aflat în timpul liber. El a fost aruncat pe stânci.
Potrivit Salvamont Sibiu, trupul bărbatului care a murit în avalanşă a fost dus la Bâlea Cascadă pentru a fi predat IML.
Angajatul SPJ Salvamont Sibiu care a murit avea 33 de ani şi a suferit leziuni incompatibile cu viaţa din cauza impactului cu stâncile peste care a fost aruncat.
Nu au fost alte victime.
Salvamontiştii afirmă că avalanşa a avut linie de fractură undeva la 250 de metri şi cale de rulare 400 de metri, diferenţa de nivel având o lungime de 800 de metri.
”Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu a fost informat asupra producerii unei avalanşe la Bâlea Lac, cu o victimă, care din păcate nu a mai putut fi resuscitată”, au transmis reprezentanţii Salvamont Sibiu.
Este vorba desopre un angajat al Salvamont Sibiu, care se afla în timpul liber, nu în patrulare.
Totodată, la locul indicat a fost solicitat şi elicopterul SMURD. 

Afla mai multe despreavalansabaleasalvamont
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt