Averi clădite pe suferinţa oamenilor

Averi clădite pe suferinţa oamenilor
foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Apar detalii şocante despre căminele groazei. Patronii au dezvoltat afaceri de zeci de mii de euro pe suferinţa bâtrânilor. Îi luau sub tutela lor dacă nu aveau familie dar nu pentru că aveau suflet mare. Îşi doreau doar să pună mână pe proprietăţilor lor şi să le vândă. Managerii căminelor cereau, în unele cazuri, pe un singur apartament 80 de mii de euro, iar apoi îşi băgau banii în buzunar sau dacă locuinţele erau spaţioase, le păstrau pentru ei şi se mutau cu familia acolo. În plus tratamentul aplicat bolnavilor era de-a dreptul barbar. În ciudat acestor informaţii, premierul Ciolacu cere doar controale. Demiterile întârzie să apară! 

Viaţa bâtrânilor din căminele din Ilfov era un adevărat calvar şi totul culmina cu patronii care încercau, prin diverse metode, să pună mână pe banii şi pe proprietăţile oamenilor. Patronii nu se mulţumeau însă doar cu apartamentele. Le luau bătrânilor şi toţi banii de pe card. 
Pensiile ajungeau mereu la ei, iar beneficiarii mureau de foame în camerele căminelor pline de gândaci. În urma ororilor descoperite în căminele din Ilfov şi din Bucureşti, autorităţile continuă controalele în toate azilele din ţară. Până acum, ANPC a închis doar un cămin şi a aplicat amenzi de aproape 50.000 de lei. 
Apar documente care arată că primăria din Voluntari ştia de neregulile din căminele groazei. Vecinii au făcut sesizare.  I-au transmis primarului şi că o casă de pe strada lor s-a transformat, fără voie, în azil. Oamenii erau deranjaţi de zgomot şi spuneau că nu e normal ca într-o zone de case să fie făcut un cămin pentru bătrâni.
 
Până acum, patru oameni au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile şi 11 au primit arest la domiciliu. Ancheta autorităţilor continuă. 
 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt