Avertismentul lui Joe Biden

Avertismentul lui Joe Biden

Tensiuni la cote maxime în estul Ucrainei. Separatiştii proruşi au deschis din nou focul de armă asupra localităţii
Staniţa din regiunea Luhansk. Forţele ucrainene au anunţat că au fost înregistrate în total 66 de atacuri din partea
militanţilor pro-ruşi. Mai mult…liderul separatiştilor din Doneţk a anunţat evacuri masive ale populaţiei. În acest timp, 35 de şefi de stat şi de guvern s-au întrunit azi la Munchen în cadrul Conferinţei de Securitate, pentru a discuta despre criza de la graniţa ucraineană.

Separatiştii din estul Ucrainei au atacat din nou teritoriul controlat de guvernul de la Kiev. Militanţii pro-ruşi au deschis focul de armă şi au lovit două case, care au luat foc, iar partea ucraineană a cerut armistiţiu de moment pentru a stinge incendiul.

În acest context, preşedintele american Joe Biden şi-a scurtat o vizită din statul Ohio şi s-a întors urgent la
Washington.

În contrapartidă, şeful separatiştilor din regiunea Donetsk spune că se aşteaptă la atacuri ample din partea armatei Ucrainene.

În ultimele 30 de zile Rusia ar fi eliberat peste 700 de mii de paşapoarte separatiştilor din estul Ucrainei pentru a-şi extinde şi aşa…controlul asupra autoproclamatelor repupublici Doneţk şi Luhansk!

Conflictele care au avut loc în estul Europei au fost cele mai ample din 2015 şi până în prezent. Pe lângă
bombardamentele înregistrate, alte 33 au fost raportate azi, iar cele multe dintre atacuri au fost executate cu arme interzise de Acordurile de la Minsk. La rândul lor, şi soldaţii ucraineni au ripostat cu focuri de armă la agresiunile separatiştilor pro-ruşi.

În acest timp, liderii lumii discută la Munchen despre provocările internaţionale ale lumii, dar mai ales despre
atacul iminent din partea Rusiei în Ucraina. Oficialii speră să găsească soluţii pentru această criză şi să consolideze căi diplomatice între Occident şi Moscova.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt