Azil improvizat într-un imobil în construcţie din Tunari

Azil improvizat într-un imobil în construcţie din Tunari

11 vârstnici, dintre care unii cu dizabilităţi au fost găsiţi de poliţişti într-un imobil în construcţie din Tunari. Bolnavii, însoţiţi de o singură persoană, ar fi fost  aduşi aici dintr-un centru din municipiul Bucureşti, pentru a nu fi găsiţi de autorităţi.Pacienţii ar fi fost mutaţi chiar în urmă cu o săptămână când au început să iasă la iveală detalii revoltătoare din centrele de îngrijiri din Ilfov. Atenţie, urmează informaţii şi detalii care vă pot afecta emoţional! 

Zeci de poliţişti, pompieri şi ambulanţe au salvat 11 vârstnici şi pacienţi cu dizabilităţi dintr-o casă aflată în construcţii pe un câmp din Tunari.Oamenii au fost aduşi de la un  cămin de bătrâni din Bulevardul Pipera. Fără ca rudele să ştie ceva despre asta. Totul s-a aflat după ce familia unui pacient  a sunat să se intereseze de un bătrân aflat în cămin. 
Pacienţii ar fi fost căraţi până la casa din câmp cu cearşafuri. Oamenii care locuiesc sau lucrează în zonă recunosc că au mai auzit ţipete şi zgomote, însă cu greu i-au văzut pe pacienţi.O femeie a lucrat chiar cu angajaţii căminului privat Sfântul Dumitru. Când centrul s-a mutat în locul unde funcţiona până de curând, femeia a spus că nu mai vrea să lucreze, din cauza comportamentului neadecvat al patronului. 
Căminul Sfântul Dumitru a fost fondat în 2007. Patronii erau tenorul Romeo Saleno şi  fosta lui soţie, Giulia Saleno. După ce au divorţat în 2019, Romeo Saleno a rămas directorul centrului. Soţia sa conduce tot un azil de bătrâni aflat chiar lângă cel cu probleme. 
Şase din cei 11 pacienţi găsiţi în clădirea din Tunari au fost mutaţi în alte centre sociale. Restul au fost duşi acasă de către aparţinători. Poliţiştii au deschis o anchetă şi au anunţat autorităţile cu atribuţii în domeniu. 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt