Azile de bătrâni în locuinţa particulară

Azile de bătrâni în locuinţa particulară

La Piteşti, poliţia a descoperit un centru de îngrijire chiar în casa particulară a unei femei. Şi, pentru ca acesta să funcţioneze fără autorizaţiile necesare, femeia i-a pus pe bătrâni, printre care şi mama ei, să-şi mute domiciliul acolo. Totul a fost dat în vileag chiar de sora ei, nemulţumită de tratamentul la care era supusă bătrâna. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

De ani buni, în această casă locuiesc mai mulţi bătrâni. Sora proprietarei a filmat înăuntru, de-a lungul timpului, de mai multe ori, pentru a putea demonstra poliţiei că aici este un centru ilegal. Cu excepţia unei singure femei, în vîrstă de 88 de ani, care este mama proprietarei, restul bătrânilor şi-au făcut mutaţie în această casă şi totul funcţiona ca un veritabil centru de îngrijire. Sora proprietarei susţine însă că, deşi pensiile şi ajutoarele de handicap intră în contul acesteia, vârstnicii nu erau trataţi cum se cuvine. Femeia povesteşte că a asistat la scene teribile, când o bătrână a fost bătută şi umilită. Aceeaşi bătrână a fost obligată să facă lucruri oribile.

Deranjată de modul cum proprietara casei se comporta cu bătrânii, inclusiv cu mama lor, sora a dat-o pe mâna poliţiei. Proprietara a fost citată la poliţie pentru a da explicaţii. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi pentru care legea prevede autorizaţii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt