Bacăul, de cinci zile fără apă

Bacăul, de cinci zile fără apă

Locuitorii Bacăului stau de cinci zile fără apă la robinete. O avarie la reţeaua de alimentare a oprit sistemul de furnizare a apei. Problema nu este însă nouă şi apare an de an, se plâng oamenii, care sunt nevoiţi să meargă la centrele de aprovizionare înfiinţate de primărie. Tot din cauza lipsei apei, mai multe şcoli au trecut în online.

Avaria a apărut acum cinci zile la reţeaua care a fost modernizată recent. Situaţia din păcate nu este singulară. În
ultimii ani au loc avarii majore o dată la câteva luni.

Avariile apar din cauză că reţeaua nu reuşeste să facă faţă fluxului mare de apă. De 10 ani persistă aceeaşi problemă, careia pare că nu i se găseşte rezolvare. Pentru a-i ajuta pe cetăţeni, Primăria a organizat peste 50 de centre de unde oamenii pot veni să ia apă potabilă şi menajeră. Aceasta, însă, se termină rapid, iar oamenii stau la coadă zeci de minute, mai ceva ca acum…35 de ani.

Edilul oraşului vine cu…aceeaşi promisiune în fiecare zi… Că se reia alimentarea cu apă… seara. Doar că au trecut 5 seri deja.

Pentru ca sănătatea copiilor să nu fie pusă în pericol, 16 şcoli din Bacău au intrat în sistem online. Datorită rezervei de care dispune, spitalul din oraş a reuşit să evite, astfel, o catastrofă şi să rămână fără apă potabilă şi menajeră.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt