Banii pentru bătrâni erau daţi la lăutari

Banii pentru bătrâni erau daţi la lăutari

În timp ce bătrânii sufereau şi mureau de foame în azile, patronul centrului din Voluntari dădea banii pe droguri şi prostituate, conform raportului DIICOT. În loc să le cumpere beneficiarilor tot ce aveau nevoie şi să le ofere condiţii de trai decente, Ştefan Godei cheltuia într-o singură noapte 25.000 de lei.la lăutari. În doar doi ani, liderul grupării a câştigat, conform, procurorilor, 3,7 milioane de lei. S-a îmbogăţit pe suferinţa altora. 

Ştefan Godei deţine Asociaţia Sfântul Gabriel Cel Viteaz. Prin acest ONG a pirmit bani de la mai multe Direcţii de Asistenţă Socială, printre care se numără cele din Ilfov, Sectorul 3 şi Sectorul 6. În doi ani  de zile bărbatul a câştigatt 3,7 milioane de lei. Cele mai mari sume au provenit de la DGASPC Sector 3 şi DGASPC Ilfov. 

În referatul DIICOt mai apar câteva investiţii făcute de Ştefan Godei... De curând şi-a cumpărat o casă în sectorul 1 din Bucureşti şi un teren agricol de 1,5 hectare într-un sat din Ialomiţa. Acum, Ştefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În arest a ajuns şi fratele lui, Daniel Godei care coordonarea gruparea infracţională. 

După declaraţiile premierului Marcel Ciolacu au început să cadă primele capete în cazul bătrânilor torturaţi la azil. Robert Negoiţă l-a suspendat din funcţie pe directorul DGASPC Sector 3. Mihaela Ungureanu nu mai are voie să profeseze până când autorităţile vor finaliza ancheta.

,,Consider că este revoltător şi condamnabil ceea ce s-a întâmplat în centrele private de găzduire şi asistenţă care trebuiau să îi apere şi protejeze pe cei mai vulnerabili dintre noi. Este inimaginabil că cineva se poate comporta cu atâta cruzime cu alte suflete şi sper ca ancheta din acest caz să clarifice toate aspectele în discuţie, iar cei vinovaţi să plătească", a scris Robert Negoiţă pe Facebook. 

Lista celor care ar trebui să fie demişi e însă lungă. Astfel că, în atenţia autorităţilor, au intrat Cristina Anton, şefa Agenţiei Naţionale pentru Plăţi, Alina Decusară, şefa structurii judeţene şi Mihai Tomescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi. Între timp, Ligia Gheorghe, consiliera Gabrieleie Firea s-a suspendat din funcţia pe care o avea la unul dintre ONG-uri. 

Între timp apar noi stenograme din dosar din care rezultă cruzimea angaţilor dn centre. În urma anchetei făcută de DIICOT, patru oameni au primit arest preventiv pentru 30 de zile şi 11 arest la domiciliu. Restul au fost puşi sub control judiciar. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt