Bayern Munchen a anunţat că se va despărţi de Thomas Tuchel la finalul acestui sezon

Bayern Munchen a anunţat că se va despărţi de Thomas Tuchel la finalul acestui sezon

Bayern Munchen a anunţat, miercuri, că a decis să pună capăt colaborării cu antrenorul Thomas Tuchel la finalul actualului sezon. Tehnicianul avea contract până în 30 iunie 2025, însă colaborarea dintre cele două părţi se va încheia la 30 iunie 2024, anunţă News.ro.
Bayern a pierdut ultimele trei meciuri în toate competiţiile, inclusiv o înfrângere cu 3-0 în faţa liderului Bayer Leverkusen, şi s-a distanţat la opt puncte de lider în Bundesliga.
De asemenea, echipa germană a fost învinsă cu 1-0 de Lazio în Liga Campionilor.
Tuchel a preluat echipa în martie 2023, dar, deşi i-a condus pe bavarezi către titlu în Bundesliga sezonul trecut, în acest sezon echipa nu a mai arătat forma care a făcut-o să domine fotbalul german în ultimul deceniu.
Directorul executiv al clubului Bayern, Jan-Christian Dreesen, a declarat că în sezonul următor va exista "o nouă direcţie" cu un nou antrenor.
"Într-o discuţie bună şi deschisă, am ajuns la decizia de a pune capăt relaţiei noastre de lucru de comun acord în vară", a declarat Dreesen. "Obiectivul nostru este de a urmări o nouă direcţie fotbalistică, cu un nou antrenor principal pentru sezonul 2024/25".
Tehnicianul Thomas Tuchel a declarat că restul timpului pe care îl va petrece la Munchen se va concentra pe obiectivele rămase în Bundelsiga şi în Liga Campionilor.
Primul său sezon complet la Bayern a fost afectat de o serie de accidentări ale jucătorilor cheie şi de ceea ce el a spus că a fost o echipă relativ subţire la începutul campaniei, în ciuda sosirii lui Harry Kane, un transfer record pentru Bundesliga.
"Am convenit că vom încheia relaţia noastră de lucru la sfârşitul acestui sezon", a declarat Tuchel. "Până atunci, voi continua, bineînţeles, să fac tot ceea ce pot cu echipa mea de antrenori pentru a obţine un succes maxim".
Bayern joacă sâmbătă în Bundesliga, în compania echipei RB Leipzig.

Afla mai multe despretuchelbayernrezilierecontract
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt