Doi oficiali ucraineni au fost reţinuţi pentru un complot rusesc de a-l asasina pe Zelenski

Doi oficiali ucraineni au fost reţinuţi pentru un complot rusesc de a-l asasina pe Zelenski

Doi oficiali ucraineni de securitate au fost arestaţi pentru un complot rusesc de asasinare a preşedintelui Zelenski, anunţă SBU, scrie BBC. 

„Contraspionajul şi anchetatorii SBU au zădărnicit planurile FSB (serviciul de securitate al Rusiei) de eliminare a preşedintelui Ucrainei şi a altor reprezentanţi ai conducerii militare şi politice de vârf”, a declarat SBU pe Telegram.

„Un număr limitat de oameni ştiau despre operaţiunea noastră specială, iar eu, personal, i-am monitorizat progresul. Atacul terorist, care trebuia să fie un cadou pentru Putin înainte de inaugurare, a fost de fapt un eşec al serviciilor speciale ruse”, a spus şeful SBU, Vasil Maliuk. 

Parchetul a declarat că unul dintre suspecţi a primit două drone şi muniţie de la serviciul rus de securitate (FSB), pe care intenţiona să le transfere unui alt complice pentru a efectua un atac.

„Una dintre sarcinile reţelei de agenţi ai FSB era de a găsi complici în rândul militarilor apropiaţi de paza preşedintelui, care să îl ia ostatic pe şeful statului şi apoi să îl ucidă”, a declarat SBU.

 

Afla mai multe desprezelenskiasasinarecomplotrusia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt