Bilanţ negru pe litoral în această vară

Bilanţ negru pe litoral în această vară

Sezonul estival a ajuns la final, iar bilanţul este unul negru. 18 oameni au murit înecaţi, iar 61 au fost salvaţi din valuri. Lucrurile au fost grave şi din punct de vedere sanitar-veterinar. S-au dat amenzi de aproape cinci milioane de lei în urma controalelor şi peste 30 de unităţi alimentare au fost închise. Bilanţula fost realizat de ISU Dobrogea împreună cu poliţiştii Anti-Drog şi Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară.  

A fost un sezon marcat de vant, furtuni si valuri mari pe litoralul românesc. Salvamarii s-au certat cu turistii imprudenti si teribilisti şi au încercat pe cât posibil să nu lase pe nimeni să intre în mare când steagul roşu era arborat. 
Ambulantele SMURD trimise de ISU Dobrogea au facut du-te vino toata vara pe plajele din statiunile estivale. Peste 90 de turisti scosi din apă au fost resuscitati si transportati cu ambulanta la spital. Ambarcatiunile pompierilor au lucrat cot la cot cu serviciile de salvare de pe plaje.
Vara a fost marcata şi de fenomenul drogurilor pe Litoral. Politistii anti-drog, aflati sub acoperire, au fost printre oameni la toate festivalurile si petrecerile de la mare. Mai multi dealeri au fost retinuti iar inspectorii Agentiei Anti-Drog i-au tratat pe consumatorii care au intrat in criza.
Pericolele pentru turisti au fost contracarate si de agentii sanitari-veterinari. 30 de firme care vindeau mancare in statiunile de la malul marii au fost închise. 
Inspectorii sanitar-veterinari au amendat 470 de unitati alimentare, totalul sanctiunilor insumand 5 milioane de lei.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt