Bilanţul pagubelor după inundaţii

Bilanţul pagubelor după inundaţii

Sute de gospodării şi grădini distruse, zeci de animale moarte şi oameni rămaşi fără case. Este bilanţul dezastrous lăsat în urmă de inundaţiile masive care  au avut loc în satele din comuna Ighiu, judeţul Alba. Deşi apele s-au retras acum, localnicii stau cu teamă, în continuare, pentru că meteorologii au emis din nou o avertizare de vreme severă.

200 de gospodării au fost, în total, afectate în urma inundaţiilor din comuna Ighiu. După zile întregi de coşmar, apele s-au retras, iar localnicii au început curăţenia prin case şi gospodării. Viitura a lăsat în urma ei dezastru, peste tot e plin de nămol, iar în faţa porţilor oamenii şi-au scos mobila, covoarele şi ce le-a mai rămas prin case. Din cauza inundaţiilor, familia Brişcaş a rămas fără locuinţă, iar acum stau într-o container montat de primărie în faţa casei lor. 

Muncitorii de la Apele Române au intervenit cu utilajele în zonă şi lucrează la consolidarea malurilor. Cele două sate ale comunei, Ighiu şi Şard, sunt aşezate între două dealuri.  Zona este extrem de expusă inundaţiilor, mai ales că pe acolo trec şi trei pârâie. Localnicii stau cu frică, mai ales că meteorologii au anunţat, din nou, zile cu ploi torenţiale. 

Judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Alba şi Hunedoara se află sub cod portocaliu de vreme severă, anunţă meteorologii. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt