Bloc în flăcări la Constanţa

Bloc în flăcări la Constanţa

Noapte de coşmar, la Constanţa, cu o săptămână înainte de Crăciun. A ars un bloc de locuinţe cu 5 scări, iar pompierii au declanşat Planul Roşu de Intervenţie. 250 de oameni au fost evacuati de militari de pe acoperiş, acolo unde se refugiaseră din cauza fumului şi a flăcărilor. 70 de copii au fost scoşi din apartamente şi sunt acum în afara oricărui pericol. Focul a pornit din parcarea de sub bloc. 36 de maşini s-au făcut scrum, iar clădirea este acum de nerecunoscut.

Iadul s-a dezlantuit la ora 1 , după ce o masina a luat foc, cel mai probabil de la un scurtcircuit, iar flacarile s-au propagat rapid la vehiculele din apropiere, in doar cateva minute. Una cate una, au inceput sa arda, iar rezervoarele cu combustibil au inceput sa explodeze.

In scurt timp limbile de foc au inceput sa urce pe zidurile blocului, placate cu polistiren. Izolatia exterioara s-a aprins sia inceput sa arda cu fum inecacios. Panica i-a cuprins pe oamenii din cele 5 scari de bloc.

ISU Dobrogea a trimis toate echipajele de pompieri din cazarmile orasului. Cartierul de la iesirea catre statiuni a fost blocat de autoritati, iar echipajele de interventie au umplut strazile din jur. 35 de cisterne au aruncat sute de tone de apa si spuma peste cladirea in flacari, aproape 4 ore. Constanta a cerut sprijin la ISU Ialomita si ISU Calarasi.

Oamenii evacuati au primit ceai si pături din partea primariei. La Constanta a nins noaptea trecuta si locatarii care au fugit cu ce au apucat pe ei, au tremurat de frig in strada. Municipalitatea i-a cazat de urgenta in spatii provizorii.

La 5 ore de la izbucnirea focului, Planul Rosu a fost dezactivat. Cercetarile vor fi acum preluate de catre politisti si
procurori, iar la lumina zilei, acestia vor incerca sa afle cu exactitate de unde a pornit incendiul, daca a fost vorba de un scurt circuit sau de o mana criminala. Surse neoficiale din ancheta pompierilor spun ca instalatia de stins cu apa din parcarea de sub bloc n-ar fi functionat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt